Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Aartsdiocesane Diakendag 2015 

10-12-2014   
 
De jaarlijkse diakendag van het Aartsbisdom Utrecht vindt in 2015 plaats op zaterdag 17 januari, ditmaal in Utrecht. Op het programma staan onder meer een Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal en een bezoek aan de expositie ‘Ik geef om jou. Naastenliefde door de eeuwen heen’ in Museum Catharijneconvent.


De ontvangst met koffie en thee is vanaf 10 uur in de gerestaureerde pastorie van de St. Catharinakathedraal; de dag opent om 10.30 uur met een pontificale Eucharistieviering in de kathedraal. Hoofdcelebrant is kardinaal Eijk. Na de H. Mis staan er vanaf 11.45 uur een inleiding en gesprek gepland over de brief van kardinaal Eijk ‘Het geloof in Christus vieren en verbreiden in het derde decennium van de 21ste eeuw’.

Na de lunch is er een inleiding op de tentoonstelling ‘Ik geef om jou. Naastenliefde door de eeuwen heen’ in het auditorium van het naast de kathedraal gelegen Museum Catharijneconvent. Aansluitend zal de groep de expositie bezoeken. De diakendag wordt rond 16.00 uur afgesloten met koffie/thee in het auditorium van het museum. De diakens van het Aartsbisdom Utrecht en hun echtgenotes hebben inmiddels een uitnodiging voor deze dag ontvangen. 
 
Pastorie St. Catharinakathedraal: Nieuwe Gracht 61 (hoek Catharijnesteeg)
St. Catharinakathedraal: Lange Nieuwstraat 36
Museum Catharijneconvent: Lange Nieuwstraat 38
 

Terug