Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Eerste H. Mis pastor Johan Rutgers in Enschedese Jacobuskerk 

24-1-2018   
 
Johan Rutgers liep in 2013 als priesterstudent zijn zomerstage in de parochie St. Jacobus de Meerdere te Enschede. In 2016 werd hij priester gewijd en sindsdien werkt hij als parochievicaris in de Emmanuelparochie. Zondag 21 januari was hij even terug in Enschede, waar hij samen met pastoor Monninkhof de internationale Mis celebreerde in de Jacobuskerk.


“Misschien herinnert u zich Johan nog wel,” zo schrijft pastoor Monninkhof in de januari-editie van het Enschedese parochieblad ‘Pelgrim’. “Ruim drie jaar geleden liep hij als priesterstudent bij ons zijn zomerstage in onze parochie. Een speciaal moment was toen de onthulling van het nieuwe vaandel, waarmee we de openstelling aankondigden van de Maria-Ariënskapel. Het was een warme dag, maar ondanks ‘bloed, zweet en tranen’ is het Johan toch gelukt om deze vaandel tot het einde van de plechtigheid vast te houden.”

Pastoor Monninkhof vervolgt: “Ook zijn studie heeft Johan inmiddels voltooid. Op 12 november 2016 is hij door kardinaal Eijk tot priester gewijd in de kathedraal in Utrecht. Ook als Jacobusparochie waren we hierbij vertegenwoordigd. Met vele priesters, waarvan ik er één mocht zijn, hebben we toen Johan de hand opgelegd en hem opgenomen in ons midden. Ook parochianen van de Jacobuskerk waren voor deze wijding naar Utrecht gekomen. In de ‘Pelgrim’ schreven zij toen een artikel over hun ervaring.”

Rutgers werkt inmiddels als pastor in de Emmanuelparochie (Noord Oost Salland: Ommen-Dalfsen-Hardenberg en omgeving). “Maar we vinden het fijn dat Johan tijd vrij heeft kunnen maken om met ons de Mis te vieren op zondag 21 januari,” aldus Monninkhof. “Daarom hopen we dat u met velen naar de Jacobuskerk zult komen voor deze Eerste Heilige Mis van priester Johan Rutgers in onze kerk.” Het thema van deze viering was: ‘Durf jij Jezus te volgen?’ Direct na de Mis was de Nieuwjaarsreceptie in het parochiehuis. Monninkhof: “Dit bleek een mooie gelegenheid om Johan de hand te schudden en ons allemaal het beste te wensen voor het nieuwe jaar.”
Op sociale media plaatste Rutgers na afloop enkele foto’s en een Engelstalige reactie: “Today I celebrated the #International #Mass at saint Jacobschurch in #Enschede and had a great time afterwards with a nice group of parishioners from all over the world during lunch. #Priestlife #RomanCatholicChurch”

 

Terug