Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Eerste Hulp Bij Roeping tijdens KJD-festival 

30-6-2014   
 
Het eerste KJD-festival vond op zaterdag 28 en zondag 29 juni plaats in het Brabantse Nieuwkuijk. Het festival is de opvolger van de Katholieke Jongerendag (KJD), die traditiegetrouw in het eerste weekend van november werd georganiseerd. Vanwege het festivalkarakter in de openlucht, is de datum verplaatst naar het voorjaar. De Utrechtse priesteropleiding het Ariënsinstituut was met een aantal studenten aanwezig op de informatiemarkt. Daar werden EHBR-doosjes uitgereikt (‘Eerste Hulp Bij Roeping’), met materiaal over de opleiding en (de roeping tot) het priesterschap.Mgr. Woorts en de studenten bij de stand van het Ariënsinstituut

De doosjes bevatten onder meer een gebed, informatie over de Utrechtse priesteropleiding en een pen. Ook de Utrechtse hulpbisschop Woorts nam een kijkje bij de stand van het Ariënsinstituut, waar twee studenten voor de gelegenheid in een doktersjas waren gehuld. Hij was op de zondagochtend één van de concelebrerende bisschoppen tijdens de openlucht Eucharistieviering, waarbij de Bossche hulpbisschop Mutsaerts (Jeugd en Jongeren) de hoofdcelebrant was. Aan het eind van de Mis las mgr. Joao Chagas, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Leken, een passage voor uit de boodschap die paus Franciscus speciaal voor de Nederlandse jongeren had geschreven. De Eucharistieviering werd ook live uitgezonden op televisie.

 
Foto: Ramon Mangold


Mgr. Joao Chagas leest de boodschap van de paus voor

Kapeltent
Nieuw tijdens dit festival was ook de tijdelijke camping waar jongeren al op zaterdagavond terecht konden voor een avondprogramma en overnachting. Al snel vonden festivalgangers elkaar voor een potje volleybal of voetbal. De hele zaterdagavond was de kapeltent geopend voor een moment van stilte en gebed of een biechtgesprek. In de loop van de avond werd het kampvuur aangestoken en konden festivalgangers dansen bij de muziek van DJ Johan en de optredens van Hometown, Marnix Emanuel en Daughters of Davis.
Een andere primeur was de HOOP award voor katholiek jongerenwerk. Uit de 23 genomineerden werd jongerengroep Young Seven (bisdom Haarlem-Amsterdam) als winnaar gekozen, vanwege “hun vernieuwende manier van samenwerken tussen meerdere parochies,” aldus de jury. 


Foto's aankomst twee Utrechtse priesterstudenten, aanbidding en eerste foto band: Ramon Mangold

Klik hier voor meer nieuws en foto’s van het KJD-festival

 

 

Terug