Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Heerlijk avondje is gekomen 

4-12-2014   
 
Sint Nicolaas en twee van zijn zwarte (!) Pieten brachten woensdagavond 3 december een bezoek aan het Ariënsinstituut. Dat de seminaristen weer terug zijn in de bisschopsstad was namelijk ook de Goedheiligman ter ore gekomen. Dat was voor hem voldoende aanleiding om zijn paard even buiten te laten staan en de voltallige gemeenschap met een bezoek te vereren.


Voor de goedgelovige studenten was het bezoek geen volslagen verrassing. De Sint had zich namelijk een aantal weken geleden vanaf Pakjesboot 12 al gemeld en gevraagd om een passende ontvangst op de Keistraat. Daarom was de Ariënszaal feestelijk ingericht en klonken er passende gezangen. Het was even spannend of de Goedheiligman het Ariënsinstituut wel wist te vinden, maar toen er luid op de ramen werd geklopt was het duidelijk: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.

Sinterklaas was natuurlijk niet met lege handen gekomen. Alle aanwezigen werden één voor één bij hem geroepen en vanuit het grote boek evalueerde de Sint zijn of haar levenswandel. Daar nam hij ruimschoots de tijd voor. De meesten waren braaf geweest en kregen een mooi cadeautje met een passend gedicht.

Het was al laat op de avond toen Sint onder luid gezang weer vertrok en toen was het tijd om elkaars surprises te bewonderen, de gedichten voor te lezen en de cadeautjes uit pakken. We mogen terugkijken op een zeer geslaagde avond. “Het ging voorbij heel vlug, maar hopelijk komt de Sint volgend jaar terug.”

 

Terug