Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Kardinaal Eijk wijdt op 9 september permanent diaken 

6-9-2017   
 
Kardinaal W.J. Eijk zal op zaterdag 9 september door handoplegging en gebed een kandidaat-diaken voor het Aartsbisdom Utrecht wijden tot permanent diaken. De wijding van André van der Steenstraeten vindt plaats tijdens een pontificale Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal (Lange Nieuwstraat 36, Utrecht) en start om 10.30 uur.


Na de viering is er gelegenheid tot feliciteren in het Bonifaciushuis (Nieuwegracht 61, de voormalige pastorie van de kathedraal).

Een permanent diaken houdt zich bezig met de dienst van de liefde, het Woord en de liturgie. Hij staat zowel in de Kerk als midden in de samenleving; zijn taken liggen daar waar liefdeloosheid en ongerechtigheid heersen. Zoals Jezus zei: “Ik ben niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen.”

André van der Steenstraeten (1968) werd geboren in Zuid-Limburg en leerde het Aartsbisdom Utrecht kennen tijdens zijn studie Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente in Enschede. Hij behaalde zijn onderwijsbevoegdheid aan de Universiteit van Tilburg, voltooide de cursus schoolopleider/coach via de Hogeschool Windesheim in Zwolle en rondde in 2015 de premaster Theologie af aan de faculteit Katholieke Theologie (Universiteit van Tilburg).
Van der Steenstraeten is getrouwd en heeft een zoon. Zijn professionele werkveld wordt sinds 1994 gevormd door het docentschap Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen vmbo, havo, vwo en door de coaching van leerlingen en collega’s. Daarnaast verzorgt hij trainingen en colleges in studievaardigheden en examenvoorbereiding.
Van der Steenstraeten: “Ik wil als permanent diaken niet alleen liturgisch en in de liefdewerken iets betekenen voor de gemeenschap, maar ook daadwerkelijk een rol spelen in de verkondiging binnen de viering.”

Foto: op 26 april 2016 werd Van der Steenstraeten aanvaard onder de kandidaten voor de diakenwijding

 

Terug