Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Oud-spirituaal Hans van Winkel overleden 

31-5-2018   
 
Pastor Hans van Winkel, oud-spirituaal van het voormalige Ariënskonvikt, is op dinsdag 29 mei overleden. Van Winkel werd op 23 mei 1964 in Rotterdam tot priester gewijd. Zijn loopbaan kende veel parochies, maar de Nicolaasparochie in Zoetermeer was zijn laatste. Vele jaren is hij daarnaast als spirituaal aan verschillende priesteropleidingen verbonden geweest: van 2004 tot 2010 was hij de geestelijk leidsman van de priesteropleiding het Ariënskonvikt te Utrecht. Met veel liefde en respect wordt door oud-studenten over deze ‘herder’ gesproken. Zij herinneren zich hem als een priester met een groot hart en een luisterend oor voor de priesterstudenten en altijd oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van mensen.


Pastor Van Winkel ging op 75-jarige leeftijd met emeritaat, maar was daarna nog actief als priester in de Nicolaasparochie tot september 2015, het jaar waarin hij afscheid nam en verhuisde naar Voorhout. Afgelopen zondag heeft hij de laatste sacramenten mogen ontvangen. De uitvaart zal plaatsvinden in de H. Nicolaaskerk in Zoetermeer (Dorpsstraat 24), op dinsdag 5 juni om 11 uur. Pastor Van Winkel zal in besloten kring ter aarde worden besteld in Den Haag. Een ieder is welkom om de uitvaart bij te wonen.

Wij zijn God dankbaar dat hij pastor Hans van Winkel op ons pad heeft gebracht. Moge de Heer van het Leven zijn dienaar belonen voor het vele goede dat hij heeft gedaan en hem opnemen in zijn hemelse heerlijkheid.

 

Terug