Agenda   |  
Zoeken
 
 

 ‘Overijssel Vandaag’ zendt drie reportages over bisdombedevaart Lourdes uit 

6-6-2015   
Ook priesterstudent Niels Koning gevolgd
Onder de ruim 1.300 deelnemers aan de recente bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Lourdes (2-9 mei) was ook RTV Oost-verslaggever Ina Brouwer. Haar reportages over deze pelgrimage worden op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 juni uitgezonden in ‘Overijssel Vandaag’. Dit programma is iedere werkdag om 17.00 uur te zien op RTV Oost, met herhalingen op elk heel uur in de avond.


Ina Brouwer: “In de eerste aflevering maken we onder meer kennis met de familie Koning uit Deventer. José en Hans en hun zonen Niels en Lars komen al jaren in Lourdes. Eerst vooral als toerist maar de laatste jaren steeds vaker als pelgrim. Niels is één van de priesterstudenten die meegaat en assisteert in de vieringen. Zijn broer Lars zet zich in als vrijwilliger op diverse fronten. In aflevering 2 maken we onder meer kennis met Sharon Huis in ‘t Veld en Mia Kogelman uit Mariënheem. Zij doen hun maatschappelijke stage in Lourdes. Daar leren ze niet alleen hoe ze een rolstoel moeten duwen, maar ook wat er allemaal aan te pas komt om ze schoon en goed onderhouden op de juiste plek te krijgen. En hoe krijg je 1.300 pelgrims op de foto?” In de derde aflevering is te zien dat Niels Koning en Rebecca Umukunzi (23 jaar) een nachtelijk bezoek brengen aan de grot. “Denk niet dat het er rustig en stil is… Verder gesprekken met diverse pelgrims. Ze laten hun devotionalia zegenen en kijken terug op een bijzondere week,” zo vertelt Brouwer tot slot.

Wie RTV Oost niet kan ontvangen of de uitzendingen op een ander tijdstip terug wil kijken, kan terecht op www.rtvoost.nl


Niels Koning en zijn ouders

Foto boven: Ina Brouwer in Lourdes

 

Terug