Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Utrechtse priesterstudent bespuugd en bedreigd 

12-8-2014   
 
De Utrechtse priesterstudent Jaider Chantré Sánchez is zondag 10 augustus bedreigd en bespuugd. Chantré Sánchez was die ochtend naar de Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal geweest en was op weg naar huis toen het gebeurde. In ‘De Telegraaf’ van 12 augustus vertelt hij: “We gaan jullie christenen allemaal vermoorden, dat riepen ze tegen mij.”


Chantré Sánchez droeg een t-shirt met het zogeheten nasrani-logo. Terreurgroep ISIS gebruikt dit logo in Irak om huizen van christenen te markeren. Christenen gebruiken het nu juist als symbool van verbondenheid. Daarom had de priesterstudent het shirt ook aan: “Ik had besloten om dit aan te trekken om mijn steun aan deze christenen duidelijk te maken.” De twee mannen in gewaad die hem bedreigden, spuugden in zijn richting, bleven hem naroepen en achtervolgden hem, zo tekent ‘De Telegraaf’ op. De uit Colombia afkomstige Chantré Sánchez heeft inmiddels aangifte gedaan van de bedreiging. In ‘De Telegraaf’ zegt hij: “Voordat ik hierheen verhuisde, kreeg ik te horen dat Nederland een vrij land is. Ik hoop dat mijn aangifte ervoor zorgt dat de Nederlandse politiek hier meer aandacht voor heeft.”

In diezelfde krant noemt J. Zuijdwijk, woordvoerder van het Aartsbisdom Utrecht, de bedreiging “een verschrikkelijk incident. Door een dergelijk shirt aan te trekken maak je kenbaar dat je meeleeft met christenen en overigens ook met moslims. Deze bedreiging is absoluut niet toelaatbaar.” Jaider Chantré Sánchez zegt dat hij ondanks alles het shirt blijft dragen: “Ik zal gewoon christelijke tekenen dragen, dit is wat ik geloof.”

 
Het t-shirt van Jaider Chantré Sánchez

Terug