Agenda   |  
Zoeken
 
 

 Zestiende nieuwsbrief Ariënsinstituut verschenen 

19-12-2014   
 
De Ariënsinstituut-nieuwsbrief van december 2014 opent met een bijdrage van rector Kuipers. Daarin kijkt hij “met dankbaarheid” terug op de afgelopen maanden, waarin het Ariënsinstituut als priesteropleiding van start is gegaan. Maar Kuipers kijkt ook vooruit, naar Kerstmis en wat de kern van dat feest is.


“Kerstmis is bij uitstek het feest waarop de relatie met God een nieuwe impuls krijgt. Door een persoonlijke ontmoeting met het Kind in de kribbe. Daarmee is Kerstmis niet alleen een verhaal van lang geleden, een verhaal van engelen en herders… maar een verhaal dat ertoe doet, dat van belang is voor onze wereld, voor onze Kerk, voor ons eigen leven,” zo schrijft rector Kuipers onder meer.

In de nieuwsbrief kijken de priesterstudenten Erik Rozeman en Gauthier de Bekker terug op hun eerste maanden op het Ariënsinstituut. Ook zij zijn dankbaar en ze ervaren het studeren aan de universiteit (TST) en Fontys Hogeschool met studenten die geen priester willen worden, als erg verrijkend. “Ook het wonen in de stad met alle drukte van dien maakt ons bewust waar we de studie voor doen. Om in deze wereld Christus te mogen brengen. Zelf een soort van Kerst te mogen zijn. Omdat het geloven tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is en zeker een keuze tot het priesterschap niet, is het erg prettig om in een gemeenschap te leven waar deze roeping en keuze kunnen worden begrepen. Deze plek hebben wij natuurlijk in het Ariënsinstituut.”
De nieuwsbrief wordt toegestuurd aan de leden van de Gebedskring rond het Ariënsinstituut en naar de andere belangstellenden.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

 

Terug