Agenda   |  
Zoeken
 
Mijn roeping: Jesús Mauricio Meneses Santiago

Jesús Mauricio Meneses Santiago werd op 11 november 2017 in de Utrechtse St. Catharinakathedraal samen met Ronald den Hartog priester gewijd door kardinaal Eijk. Mauricio kwam enkele jaren geleden als missionaris vanuit Colombia naar het Aartsbisdom Utrecht, om hier zijn theologiestudie af te ronden en priester te worden. Hij is inmiddels benoemd in het pastorale team van de parochie HH. Martha en Maria en is daarnaast halftijds werkzaam als jongerenwerker voor het Aartsbisdom Utrecht.

In oktober 2016 was Mauricio Meneses met andere priesterstudenten in Rome bij paus Franciscus. Hij wist daar een selfie met de paus te maken. Tijdens het Geloofsgesprek (KRO/NCRV) met Leo Fijen van 30 april 2017 liep hij nog stage in Hengelo. Hij vertelde in dat gesprek over de ontmoeting met de paus, over zijn missionaire taak in Nederland en over de vreugde van het geloof: hij voelt zich duidelijk geroepen om de Nederlandse Kerk te dienen als priester.

Voor het programma ‘Roderick Zoekt Licht’ (KRO/NCRV) van 17 oktober 2017 werd hij de maanden voorafgaand aan zijn priesterwijding gevolgd. Zo waren de programmamakers bij zijn diakenwijding in Utrecht op 6 mei en bij de eerste diocesane jongerenactiviteit die hij organiseerde – met een Mis tussen de botsauto’s van de Hengelose kermis.

  • Klik hier om het Geloofsgesprek met Mauricio Meneses te bekijken
  • Klik hier om de aflevering van ‘Roderick Zoekt Licht’ met Mauricio Meneses te bekijken