Agenda   |  
Zoeken
 
Portal Ariënsinstituut > Roepingenraad

Je komt als geroepen

roepingen website van het Aartsbisdom Utrecht


De parochies van het Aartsbisdom Utrecht hebben dringend behoefte aan nieuwe priesters. Die komen er niet vanzelf. We zullen er de Heer om moeten vragen. Dat kan bijvoorbeeld door mee te bidden met de Diocesane Gebedskring, waarin honderden mensen uit het Aartsbisdom bidden dat de Heer onze Kerk mag zegenen met nieuwe priesters.
Op deze website is meer te lezen over de activiteiten van de Roepingenraad. In de linkerkolom vindt u bijvoorbeeld de diverse materialen voor Roepingenzondag en een aantal roepingsverhalen van jonge priesters/priesterstudenten.

Nieuws

Roepingenzondag 2017: ‘God heeft jou voor ogen!’
05.05.2017
De R.-K. Kerk viert op zondag 7 mei Roepingenzondag. Dit jaar is het thema: ‘Reality. God heeft jou voor ogen!’ Wereldwijd wordt die dag in kerken en kloosters speciaal gebeden voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Het Aartsbisdom Utrecht organiseert op 6 mei in Utrecht voor de leden van de diocesane gebedskring om roepingen bovendien een ontmoetingsdag. Deze is aansluitend op de diakenwijding van Jesús Mauricio Meneses Santiago.
Meer >>
25-04-2017
Paus Franciscus over Roepingenzondag: ‘blijf bidden dat de Heer arbeiders voor de oogst stuurt’ >>
19-04-2016
Leden gebedskring bijeen in Utrecht >>
04-03-2016
Roepingenzondag 2016: ‘Want Hij had oog voor mij’ >>
13-10-2015
Mgr. Hoogenboom bij Gebedskring Ariënsinstituut >>