Ariënsinstituut > Filmavonden over Maria

Filmavonden over Maria

Na de succesvolle reeks Catholicism, een serie avonden over de rijkdom van het katholieke geloof, organiseert het Ariënsinstituut in het najaar van 2024 vijf film- en gespreksavonden over de persoon en de betekenis van Maria voor het christelijk geloof.

Rector Kuipers: “Tijdens de avonden kijken we telkens naar een aflevering van deze serie en na de pauze gaan we met elkaar in gesprek over de thema’s die zijn aangeraakt. Mensen die eerder hebben deelgenomen zijn heel enthousiast. Niet alleen de mooie beelden en heldere uitleg, maar ook de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan raakten hen.”

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond in de zaal van het Ariënsinstituut (Keistraat 9). Om 19.45 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur start de film. Na een korte pauze is de onderlinge uitwisseling tot uiterlijk 21.30 uur.

De filmavonden zijn op de volgende data:

  • 19 september: Uitverkoren door God
  • 24 oktober: De eerste leerling
  • 14 november: Moeder van allen
  • 12 december: Koningin van de hemel
  • 30 januari: Hulp van de christenen

Deelname en opgave
“Het is mooi en zinvol om alle afleveringen te bekijken en erover in gesprek te gaan,” zo zegt rector Kuipers, “maar deelname aan een enkele avond is vanzelfsprekend ook mogelijk.” Wel is het wenselijk zich vooraf aan te melden via rector@ariensinstituut.nl. Er zijn geen kosten aan deze avonden verbonden.